Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Thursday, 13 December 2012

DIY : beg botol susu baby

 Testing  1  2  3....tetiba nak cite pasal baby kan...actually prince albar kite ni baru je terima kehadiran orang baru...xsilap PA, aritu PA ada update tentang bingkisan buat baby naurah tapi cite xhabis....haaaa arini nak hbiskan cite dan buat kenangan sekali ye....OK disebabkan PA suka kan kelainan, nak bagi apa yang special untuk baby nih ( nak mengantikan wrapping sebenornye)...PA try google n jumpa macam2 barang2 baby untuk DIY...dan yang ini PA mendapat ilham dari kak ayu juga nih dia link kak ayu : http://sweetlilcraft.blogspot.com/ ...Kak ayu nih sangat kreatif dan semua yang dihasilkan sangat menarik buat PA..



Proses beg susu yang pertama adalah buat 2 layer iaitu dalam dan luar...beg nih ada lining...ini adalah versi besar untuk doorgift PA..If doorgit PA buat uncang tapi if yang nih PA buat tali pemegang sebab namanya beg susu kan.. Polka dot adalah lining untuk beg ini dan yang kotak2 akan berada di luar...


Then....bila dah cantum, PA try guna kan kain lebihan untuk buat bunga juga....jahit je jelujur n tarik..senang sangat....proses mencantum beg ini agak rumit juga sebab ada span nipis, mesin mok kan antik, lambat sikit PA nak tekan..takut merosakkan span...


Proses sebelum akhir, PA beli kain felt untuk buat rozet sekaligus buatkan nama sikit untuk baby prince yang cumel tuh....jahit je camne pun yang penting kemas....


 Haaaa nila dia 100% done!! Beg nih hanya muat untuk 3 barang itu sahaja...hehehehe....percubaan asalnya...tapi cam ok jek bole la kot nak jadikan gift 4 baby...beli la sebijik botol susu, set simpan susu dsb serta tuala kecil baby utk lap2 dia...

 Naurah Azalia with her auntie.....(merangkap bakal adik ipar soon)....insyaAllah.....tiada apa pon yang istimewa tapi PA cuba juga untuk memberikan yang terbaik buat mereka....Semoga menjadi anak yang solehah ye Naurah!!! Bunda doakan kesejahteraan di dunia & akhirat buat Naurah ...


5 comments:

  1. bestnyer...cantik pulak tu...sngt comel untuk bby...

    ReplyDelete
  2. kretipnye........sekarang dah rasa nyesal sebab masa muda dulu tak belajar menjahit..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Asma azuani...xpe skrg pon bole bljr lg...smbil2 tgok internet cri je diy nak buat apa2...sure kuar punye n detailing sekali....hehehe :)

      Delete
  3. cantikkk...

    singgah blog kalau2 nak cari keropok lekor ganu :)

    ReplyDelete