Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Monday, 6 June 2016

majlis ulangtahun kelahiran putera thomas el sina

alhamdulillah bertemu lagi dalam entry ramadhan.. kisah birthday hero pujaan yang pertama... baru ada mood n diberi kesihatan yang baik utk menggodek blog yg dah bersemak ni...sume dari hasil DIY sendiri.. dari kipas kertas n deco dinding smpai ke menu masakan sume dari air tangan PA.... penat toksah nk habaq la.... 


bantuan dari acu el sina amat diperlukan ketika ni.. 
buat pola train sendiri.... pandai2 jela draft... ikut kepala.. janji ada... 
beli ballon je n susun ikut citarasa anda... 
belom ada makanan lagi...2 hari gak bertungkus lumus menyiapkan sume deco dinding... 
taraaaaa makanan dah terhidang.... 

kek thomas ni PA order je... bab2 ni memang takkan sempat sebab anak2 sedang lasak dan aktif tidak terhingga.....  PA request design sendiri dengan cikgu sekolah yang sudi melayan karenah PA ni... pilihan kaler perlu masuk dengan tema majlis... tuh yg penting... 
untuk muffin ni...  memang PA order gak untuk meriahkan meja....  tambahla makanan ringan yg lain... 
haaaa dapat thomas train yg besar.....  
yg ni... utk birthday PA....  emak yang buatkan.... 
salam ulangtahun yang pertama buat hero kesayangan bunda... untuk next birthday kite buat paling simple je... sebab bunda cepat penat je sekarang...  semoga menjadi anak yang soleh di dunia dan akhirat.. 

Saturday, 5 December 2015

majlis aqiqah putera hati part 2

haiiii bertemu lagi di entry hujung minggu....hai letihnye...perjalanan seorang ibu anak 2.... huhuhu cabaran...dengan beza mereka hanya setahun...bunda pon diy apa yang boleh je....
PA nak sambung cite diy majlis aqiqah el sina aritu.

 
ni adalah card undangan majlis aqiqah el sina....
ni pulak thank you tag majlis..
ni sebahagian makanan ada di candy buffet...alhamdulillah terima kasih tidak terhingga kepada kak fisya bff PA yang amat memahami minat PA ..Dia sentiasa memberikan idea dan sumbangan  kreatif dari air tangannye . 
bile sumenye duduk di meja....

thank you tag PA duduk disini..

my only son.... setakat nila.. huhu...sebelum ni xnak bercukur2 ni...tapi nenek el sina begitu bersemangat nak mengalu2kan kehadiran el sina sbg org baru....jadi PA pon ikut jela...
ni la nenek el sina....semangat nk botakkan el sina...

banyak sangat pic ni....dahla tu....semoga sumenye akan menjadi idea dan semangat utk diy lover macam saya..
ada diy jumpa la kite disini.... daaaaa

Tuesday, 1 December 2015

majlis aqiqah putera hati part 1

Haiiii macam biasa PA akan muncul bile ada diy la.... huhuhu....setelah masuk 7 bulan baby boy PA membesar...tibalah masanya utk kami buat majlis aqiqah yang serba sederhana dan jimat lagi cermat.... dari teddys telur, playmate el sina merangkao singgahsana dia... candy buffet ...80% handy made by PA... makanan memang 100% by caterer je la...nak masak mmg takkan la....

utk teddys telur ni....PA buat xbanyak... cukup untuk 7 orang pemotong rambut el sina dari kumpulan marhaban nenek el sina... dan geng2 PA yg sudi datang ke teratak nenek el sina.... PA gayakan dia di set mencukur rambut yg telah di asingkan kerana ada sesuatu yang lain dari orang lain... di candy buffet n di playmate el sina...
cerita teddys ni panjang..tp PA pendekkan sbb rezeki el sina yg mana bff bunda sponsor teddys tuh...yg gayakan bunda n neenk sedara el sina la... tq untie fisya...

candy buffet yg belum smpurna.. amik pic b4 mjlis brmula...kali ni mmg prepare awal..sbb time yasmin xdpt byk snap pon...

part doorgift pon PA cari balutan yg sesuai dengan tema dan macam biasa hobi PA mestilah diy label sendiri....bukanlah 100% pon sbb label tuh bole je google..cuma sekadar font design je yg PA tepekkan disitu..mudah kan....  saje letak gift kt playmate el sina sebab nak bagi ceria n masuk tema... maklumlah bajet...buaian berendoi memang xnak sewa sebab da beso n mahai... bunda el sina nak jimat je...

aaaa bahagian ni la yg PA amik masa lma ckit..nasib baik jumpa lagi pearl time kawen aritu...guna gak utk aqiqah yasmin...turun lagi smpai aqiqah el sina...haaa jimat kan... nk kata cantik tuh xla...tp bole la dari kosong xde benda nak letak... haaa sbb apa kta playmate...nmpk x tuhhhh????? hahaha memang xmo sorok pon..alaskan je.... teddys telur n doorgift sebagai penceria suasana..diikuti dengan brown teddy yg malu tu...


haaaa..yg ni...memang sempoi....belon pon buat je design sendiri..pam sendiri ..size pon xsama....mklumla bukan profesional...tirai pon jahit sendiri pakai tangan je sebab mesin da rosak.... haa camtula rupanya...

Wednesday, 17 June 2015

Scr 6 (sweet cherry) stroller for sale

Haiii sume bloggers...... Arini PA baru nak buat iklan utk pre Loved item for baby... PA nak let Go stroller Yasmin untuk sesiapa yang berminat... 


Bagi sesiapa yang dah tahu model Scr 6 ni just layan pic je k...kalau yg masih belom tahu..meh PA Terangkn ckit.. Model ni agk stylish ckit la... Dia bole Plug in dgn carseat Scr 7 .....bile baby masih kecik bole pakai car seat angkut terus dri kete n tukar adaptor....tp PA tak jual carseat ni...bole layan ckit pic yg dah attach ngn car seat kt bawah ni....


Kenapa PA nak jual ???? sebab ada kelahiran org baru yg mana memerlukan tendem stroller utk mereka berdua.. 

Details stroller PA ni bole baca kt bawah ni ye:

Condition : 95% GOOD
Price : RM 600 (Nego)
Cod:  KLANG, BANTING, SHAH ALAM KUALA LUMPUR 
PA Jaga stroller ni...sayang tapi harus dilepaskan...bagi yang berminat boleh tinggalkan komen atau whatsapp saja ke 0192781184 ...

Thursday, 21 May 2015

Maternity photoshoot

39 Days... Alhamdulillah esok da nak habis pantang...hari ke 40....baby el sina pon sihat2 selalu.... Anugerah terindah Dari Allah yg maha ESA atas zuriat yang diberikan... Da nak habis pantang baru nk post entry maternity photoshoot...

Camne tu?????
Hehehe...layankan jela bunda Yasmin ni ye....Alkisahnya bermula sama date dgn birthday zauji@husband PA bbrp bulan yg lepas... Props by PA sendiri.... Oleh kerana time anak first xbuat photoshoot, maka dengan rasa teruja nya anak kedua ni PA pon cari akal utk buat...


Perut Kali ni mmg bulat Dan tajam kedepan...masa Yasmin dulu seimbang SBB penuh ketepi..agaknye ada betulnya teori perut anak lelaki Dan prmpuan sprt yg En.Google bgtau... Haaaaa xle nk buat suprise teka teki gender da.... Hehe
Nahhhhhhh....ni dia wajah baby boy PA sewaktu 7 bulan DLM perut bunda...INI 1time buat fully scanning dgn sonographer...PA buat appointment online utk scan 3d&4d Malaysia....best layanan dia...lama kami buat scan ni...adala sejam lbih... Sonographer akn buatkn baby ni smpai trsyum bru bole balik....
Part gender last skali.. Mmg suprise Sgt time ni....husband PA menanti dengan penuh sabar....
Jeng jeng jeng...' tuh dia pistol suda nmpk....' .time ni mmg PA n husband trkrjut gile....kami mmg menginginkan zuriat lelaki slps Kakak Yasmin lahir... Alhamdulillah rezeki yg hebat Dr tuhan pencipta makhluk yg maha hebat...
Lil brother da slmt berjumpa dgn big sister ....
Dari tarikh 13 April bertukar kepada 15 April..konon2 nk sama birthday dgn PA...tetibe bukan Dua2 tarikh ni baby kuar..dia kuar 14 April 2015.... Sesuai la dengan kata2 yg biasa kite dgr....kite hanya merancang, tetapi Allah sabaik2 perancang....
yang penting sumenye selamat...Terima kasih Allah Dan suamiku..

Sunday, 17 May 2015

Koleksi baju ibu dan anak

Haiiii bloggers sekalian.....alhamdulillah arini adalah hari PA bersama anak2 bertiga sahaja....baba Yasmin g outstation ke Sabah...jadi bunda Yasmin Dan El Sina mengambil kesempatan untuk menghupdate cerita baju2 kami....nasib baik ada ucu Yasmin datang temankan kami...

Alkisah sedondon kami bermula di majlis pertunangan Kakak ipar PA... Lepas Dari tu sume asyik nak sama je ngan Yasmin....baba pon da naik pening....pasni turn El Sina pulak sedondon ngn baba ye....

Ni PIC time engagement my SIL.... Kaler pink + blue

Kemudian majlis wedding sepupu Zauji PA..... Kaler yang dipilih dusty pink + mint green...
Perut da besar time ni.....hehehe el sina oh el sina....time ni xtau cmne upe anak bujang KT dlm tu...
Yang ni PIC cover perut...sume PIC xnmpk perut....kita g holiday sempena Chinese new year di Penang....team mestilah merah...gong xi fa cai katakan... Yg ni mmg da ready made....
Haaaaa utk PIC ni mmg xsengaja...kbetulan bunda punye baju mmg ada sama kaler ngan baju pemberian bff PA ...kholah Fisya yang bagi sempena birthday Yasmin yg pertama....kaler dark brown + soft brown
Yg ni pulak time majlis wedding cousin Zauji PA gak...special nye disini...bunda yang jahit sendiri baju Yasmin dalam keadaan sarat 9bulan....
Perut oh perut....ehhh ni kisah baju tau bukan perut...hehehe...yg ni baju baba memang len dari kami sbb baba kena rewang....yasmin n bunda je yang boleh bergaya...hehe...selesai suda sesi berkongsi entry koleksi baju IBU Dan anak ni....
Daaaaaa...jumpa lagi....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...