Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, 12 December 2012

mini pelamin buatan sendiri...


new entry arini buat kali keduanya PA mempersembahkan hasil tangan yang kurang cantik nih buat kalian...mini pelamin yang sangat simple dan boleh dikatakan hentam2 jer...actually mok xbagi berpelamin2 nih time tunang2 ...buat yang simple2 jela dia kata...memang betol kata orang tua2 nih...kite kena amik pusing juga..PA pon khabarkan pada mok susah nanti nak snap2 pic n sarung cincin if xde tempat...mok pon berfikir dan mencadangkan buat la sendiri dalam bilik...jgn buat kt luar dari bilik...PA pon carila apa yang ada dan mula mendekorasi sendiri...simple sangat2 nih..bahan2 pon kurang..tapi PA cuba jugala untuk keselesaan majlis pertunangan pada hari itu..Alhamdulillah inilah hasil yang dapat diberikan buat tetamu yang hadir..PA amat selesa dengan mini pelamin buatan sendiri ini...
Bunga2 yang sedia ada PA lilitkan menjadi tebal dan diserikan dengan reben2 yang dibuat sendiri oleh kak fisya dan diriku....kemudian amik langsir kaler2 tema PA yang pernah PA tempah dulu, dan kain organza yang bercorak putih telah disumbangkan oleh kak fisya....Reben besar dan cute2 ball tuh memang da ada ...so amik jela kan untuk dijadikan sweet2 ckit...padahal bukan sweet pon...

 Posing2 la sikit dengan HB yang sama dengan bunga kat sebelah tuh...kalau anda perasanla....hehehe....bunga2 dan tiang tepi tuh dipinjamkan oleh kak fisya teman sekerja PA di sekolah yang paling akrab sekali...kerusi pulak amik je dekat hall umah mok...memang simple la sgt2...tema pon caca marba gak nih...HB tuh pon xterfikir dek akal nih...Kak fisya yang pesan kat PA "nanti le la cover2 ckit tangan kite n nampak sopan ckit bile duduk dengan memegang sesuatu"....heheheh...

ehem ehem...haaa yang nih ayah PA tengah menyarungkan the ganazzzz ring kt prince Albar kite...huhuhu..haaa kembali cerita mengenai theme caca marba nih...kami tidak merancang untuk memilih baju sepasang, tapi disebabkan ada babak menyarung cincin untuk my prince kenala dia berbaju melayu penuh dan x sempat untuk bershopping dan membuat sebarang tempahan....akhir sekali PA gabungkan warna2 kami menjadi 1....tema umah PA (pink + white) sebenornye....oleh kerana nak masukkan kaler baju sang putera nih theme kaler bertambah (Pink + White + Turquoise) PA pon beli la shawl kaler white + turquoise itu dan design sendri beading untuk menampakkan kaler itu tidak pelik...hahahaha..hentam jela kan janji kena gaya dan majlis berjalan seperti yang dirancang...Alhamdulillah....

The beautiful moment for us : Prince + Princess Albar

6 comments:

  1. Cantik PA buat..dulu Ana pn buat sendiri pelamin tunang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ana......Ana punye pon apa kurangnyer.....baerhasil juga tangan kite kan....

      Delete
  2. Congrats dear! lagi puas ati buat sdiri kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! Tq Wan Afzan.....memang pon sume yg kite nak bole jadi...hehehe

      Delete