Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, 5 June 2013

jom g honeymoon!!

Hai teman2!!!....mood mengemas blog arini tentang entry honeymoon trip kami yang bole dikatakan our 1st honeymoon...hehehehe....setelah mendapat keizinan dari en.putera merangkap suami tercinta PA pon ingin berkongsi pengalaman dan lokasi menarik ini kepada anda semua!! cehh!! macam nak promote je kan....jom ikut  PA  masuk ke PULAI DESARU BEACH RESORT & SPA....hotel ni 4 star je tapi sangat menarik dan berbaloi untuk pasangan yang dilamun cinta halal seperti kami...hihihi......jalan menuju ke DESARU xde la jem...alhamdulillah, perjalanan mengambil masa lebih kurang 4 jam lebih... kami buat booking seminggu b4 sampai kesini...xsangka pulak di hujung tanjung nih ada tempat yang nyaman seperti ini...


ok....ni receptionist counter dia...kenapa PA dan putera Albar memilih lokasi ini?????? sebab kami da xdpt booking pulau2 yang indah yang ada di pantai timur...memandangkan PA n suami xmo bersnorkeling2 n diving segala, PA decide cari lokasi yang hanya untuk bersantai2 sahaja sambil menikmati pemandangan yang indah ciptaan Allah....dan tempat yang telah ditakdirkan olehNYA adalah disini....


hotel ini sangat nyaman tau kawan2.....time kitorang sampai ada iringan muzik sentimental yang sangat tenang...hahahaha...sambil menunggu en.suami buat urusan PA pon sibuk melihat bebola2  yang tergantung di atas atap hotel ini....kan PA suka kan dot2 nih....PA sempat snap la ckit.


haaaa ni la dia bilik @ kamar yang dberikan kepada kami berdua, keadaan yang tenang dan sangat luas, boleh berkejar2 dan berlari2....kami dapat bilik yang berdekatn jugak dengan laut tapi bukan seaview....


macam biasa welcome drink kami yang telah disediakan oleh pihak hotel....


haaa. nila area zone  yang paling PA suka sbb setiap kali lepas membersihkan diri mesti singgah disini untuk mngeringkan rambut dan cermin diri anda sepuas2nya kerana cermin yang ada disitu tersangatla besar...




haaaa balkoni.......balkoni dia besar gile....sambil menghirup udara segar anda boleh bersantai2 di balkoni ini...


ok posing sekejap ..kami berhenti disini dahulu untuk makan malam kejap ye......pergilah bercuti di dalam negara~~~selain menjimatkan ianya juga menjanjikan panorama yang indah seperti destinasi pelancongan yang menarik yang ada di dunia ini.....PA akan sambung cerita mengenai trip kami ini dalam entry seterusnya...


kenangan terindah dari :


2 comments:

  1. tak pegi2 honey moon..haish..ritu je g langkawi..tp family trip..

    ReplyDelete
  2. So nice! I love your blog! Definitely following now, stay in touch xx

    thedailysugar.blogspot.com

    ReplyDelete