Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Friday, 21 December 2012

Full house~~~~~

Haiiii teman2!!!! setelah 2 hari berfikir tanpa men update sebarang cerita...arini baru rasa ada mood untuk share ckit apa khidupan after married...Alhamdulillah sebulat suara telah dicapai akhirnya kami mengambil keputusan untuk tiggal di rumah ini....hehehehe...3 tingkat x kot...3 ruang ye....hehehehe..mungkin lebih sikit...ermmmmm untuk sementara waktuh nih kami memilih jalan untuk tinggal di kuarters guru sahaja. PA sudah berbincang bersama guru besar sekolah dan paling penting en.putera mengenai hal ini...Finally muktamad~~ tiada taliah hayat...xperlu menyewa dengan kos yang tinggi dan parking lot yang sangat banyak.. tapi tertolak la elaun perumahan PA nanti....hehehe..Automatik! PA akan start berusaha, meninjau dan berkemas untuk kemasukan bulan 1 nih..InsyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan....2 Bulan tinggal sorang2????? uisshhhh takkanlah...kena ajak cikgu bujang lain dulu nih....

Kuarters Institusi Pendidikan Guru nih ada 5 tingkat, insyaAllah lah kan PA akan dok ting.5....huhuhu..memandangkan hanya itu yang kosong..oooh tidak!! ada gudnews, diskaun ckit utk kamu tig. 4 la (orang PPD kata)....lorrrrr itu je yg dapat ingatkan 2 ke 3 ke...xpela nak buat cmne, dari duduk di waiting list terima jela yang ni...Kuarters di Seafield yang kami bercadang untuk duduk da pnuh, kena dok waiting list, jadi ini jela yang tinggal...no choice duduklah kami di area Klang nanti...

Haaaa!!!! 3 kewajipn dalam setiap isi rumah..kena ada benda alah nih..if x, memang jenuh la kain baju nak kering n sakitlah segala tulang belulang....

ke-2 yang nih pulak, dahla PA nih kuat makan, suka beli makanan, tamak pon satu hal gak...if xhabis kena buang ke???? oh tidak kena simpan gak dalam benda alah ni..barang2 basah yang kite beli nk masak sume ke???? habis ke???? mestilah x kan..kena la gak beli... 

Yang nih...wajib jugakla walaupun  xada, kite still bole teruskan kehidupan, tp memang kena adala sebab hidup xtentu arah jadinye...si hitam nih....adoi!!! fenin la nak cari dana....kena beli ckit2 mulai sekarang! dan kurg kan ckit cri bahan b4 married nih ye cik PA...sume nak dibelinye...yang besar2 gedabak nih kau x hingat....
\
pic credit from en.google

Mood : bertukar menjadi resah dan mula sedar...
Moral : Kurangkan beli2 brg majlis lagi...cari yang penting2 je....
Motivasi : semangat nak cari 3 benada nih walaupun kecik2 jer....
Azam : mulai esok terus asingkan bajet untuk yang nih...

Perkongsian perasaan di malam yang tenang dan nyaman.....




No comments:

Post a Comment