Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, 18 December 2012

wedding preps: HB 4 Si Cilik flower girl

Hiiiii!!! pernah x dengar kata pepatah "pucuk dicita ulam mendatang" elok2 buat 1 jadi 3...beginilah episod hari nih...PA nak buat HB untuk diri sendiri, tapi datang plak idea HB untuk si cilik dan hampir siap..godek punye godek jadilah cmnih..macam2 dok menyulam arini...sampai dah pening da nk pilih....
Anak buah PA nih Auni nama dia, dia sangat obses la dengan pengantin2 nih...Lagi2 ari2 dok perhati bunda dia menyiapkan segala bagai...tiba2 teringat dia nak jd bride maid jugak kan...adala 2 org budak kecil nih yang nak pegang bunga2 tgn...adoiii...daripada 1pokok tambah plak 2pokok  = 3..bertambah2 lah keje nih....colour 1 PA siapkan pink dulu, 2nd kaler hijau pulak....3rd kaler campur2 suda...huhuhu..

Auni : " Bunda auni nak jugak tau pegang bunga2 tuh...." 
Bunda : "ermmm yela tengok nanti bunda larat ke x buat...."
 Baru 80% done..in progress : reben panjang kat handle  n wording guna kain felt..


Bile yang kecik punye da hampir siap, yang utama punye plak terbengkalai....huhuhu.....PA rasa nak amik yang cute2, so, kenala choose yang bulat2 ckit hjung dia kan?? semalam PA xtambah lagi bling2 tuh...arini jumpa plak merata2 kt dlm box....PA guna banyak bahan terpakai...macam span n handle sume buat sendiri..span bunga hiasan yang da lama x dipakai..amik jela....dari dibuangkan...handle dia pulak use pipe pvc yang ada kt umah....hihihi....lilit ngn reben ckit untuk cover la kan...haa tuh kt bwh da siap da...


ermmmmm letih nye....2 hari nih je ber DIY...sekolah da nak buka..keje 1 apa pon x buat....okla jumpa di lain entry yah!!!!!!

2 comments:

  1. horay2...bestnyer...mesti si cilik sngt2 suka..cik mah pun ade wat juga...

    ReplyDelete
  2. uish.uish..rajin nyeeeee...salam kenaallll..heee:))...adakah wediing kite di tarikh yg sama..
    ?..heeee

    ReplyDelete