Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Monday, 6 January 2014

Bermula cuti2 puteri albar junior....

Ok lets begin.....huhuhu entry nih sepatutnye adalah entry cuti sekolah aritu....dan untuk hari ini Pa suda bermula ambil cuti awal untuk deliver...Pa sambung cuti dari sebulan menjadi 4 bulan....huhuhu...maaf dipinta kepada kawan2 seperjuangan dan pihak pentadbir sekolah... pa terpaksa ambil cuti awal 2 minggu kerana kaki Pa dan juga pinggang Pa semakin sakit... 

Ok episod kali ini adalah tentang DIY membuat diaper changing pad clutch versi Pa.... Tujuan sebenar nak buat adalah untuk beri hadiah pada baby taufiqurrahman, n tetibe kain terlebih sekali jalan Pa tekan mesin untuk si kecil kami......proses pertama bermula dengan bermacam2 cabaran....

Dengan keadaan perut yang semakin membesar, Pa gagahkan diri untuk memotong, mengiron, mencantum segala bahan yang diperlukan...





Dan inilah hasilnye.....Pa tambah tulisan nama taufiq dan bunga bulat untuk dia...untuk si kecil kami, masih belom siap sepenuhnya...pa akan guna kain felt untuk buat nama selepas kelahirannya nanti...tulisan kaler hitamtuh memang da xle nak buang..payah...! Stress disitu...wording yang asal pa nak buat " i lov my mom & dad " tapi mesin jahit biasa tidak secanggih mesin jahit sulam ok!...tapi alhamdulillah kedua- dua projek ini hanya mengambil masa 2 hari sahaja untukpa siapkan.....dn ada lagi Pa buat time nih....sekali nak jadikan set untuk yg ni...jom tengok pic kat bawah :

            Sebelum

        
                  Selepas

Haaaaaa...yang ni bakul,  pakaian si kecil.....knp xbertutup? Sebab malas nak buka2 amik baju...dan yang bertutup pulak saiz dia lebih kecil dan Pa gunakan untuk letak toiletrist, minyak2 n sgala bahan selain dari baju...
Abaikan pic dalam bakul tuh sebab Pa sengaja letak baju n mitten booties yg da siap didobi.....
                 

 Cerita nak mncari si bakul putih nih sangatla susah...nasib baik teringat darmo cottage..tuh pon bakul yang lagi besar tiada.....hanya inilah yang tinggal...lepas dari Pa beli benda alah nih baru la kuar bakul besar dari website darmo cottage... Baru sampai... Sedih juga disitu....xde rezeki namanya.... Kena beli almari je pasnih...

Ok last project dari kain yg sama adalah  multi purpose pouch...

                  
Asalnya nak buat letak diapers tapi muat untuk saiz newborn je...Pa ada buat satu lagi yg besar untuk bawa ke labour room.... Tapi pic xsnap....yg nih Pa buat letak manicure set, sikat n cotton bud..... Sumenye da siap pek di diapers beg si kecil untuk dibawa ke hospital nanti....

Wahhh sekali upload 3 cite dalam 1 entry...meriah kan??? Huhuhu Nila namanya bile da start bercuti...

Ok...Pa nak p membersihkan diri...sekejap lagi si putera akan pulang dari mencari nafkah...kenala wangi n berseri2.... Jumpa lagi ..... Sekian dari :

                
    




2 comments:

  1. Best2...cik mah ade wat gak..tp biasa2 je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik mah... Pa nye pon biasa2 aja...

      Delete