Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, 8 January 2014

Tinggal 2 hari lagi....

 Salam di petang rabu....semakin berdebar2 hati ini untuk menanti kelahiran zuriat kami ke alam nyata...mungkin Pa akan di induce oleh DR.Gheeta hari jumaat ni....semoga selamat semuanya.... Pa dan suami telah mengambil keputusan bersalin di private hospital pada saat2 akhir....banyak yang perlu difikirkan apabila kite telah diberi kemudahan dan rezeki untuk mencari dr.perempuan dan suami harus menemani Pa setiap masa... Pilhan kami adalah UMRA Medical Centre di shah Alam... Semalam Pa da buat first check up dan Pa akan ambil pakej bersalin 2 hari 1 malam disana... Ya Allah mudahkan segala urusan kelahiran zuriat kami ini.... Pa nih nampaknya je gigih bukan gagah tapi hakikatnye penakut mintak ampun..., nak suami mesti disisi, setiap masa menenangkan Pa dan membacakan zikir untuk Pa... Apa pon Pa percaya semua isteri n khususnya mommy to be inginkan suami ada di sisi ketika ini...

Haaaa ni keadaan semalam semasa buat ctg test..... Lama gak la...around 20 minutes Pa merasa dok dlm bilik ni...time nih Pa dipakaikan mesin untuk check pergerakan jantung baby...Alhamdulillah keputusan nya baik dan baby ok....macam biasa suami ambil mc untuk menemani Pa disini... Cerita semalam memang meletihkan...kami baru pulang check up dari PPUM, n terus g check up di UMRA...memang keadaan berbeza sama sekali...consultation di UMRA sangat detail dan doktornya sangat baik..Alhamdulillah mudah2 han PA selamat melahirkan our little junior dengan selamat dan selesa...

Lama PA berada di sini...,consultation saja mengambil masa hampir 2 jam..scan detail sampai 2x dan  amik sampel vagina serta CTG test....huhuhu dari jam 230 hingga 630 petang PA disini....

Muka makin tembam bam bam....sama dengan berat baby PA yg semakin membesar... Disebabkan itu, PA harus diinduce untuk bersalin awal....takut nanti xle nak push dengan saiz baby yang semakin membesar jika menunggu masa due nya yang masih ada lagi berbaki kurang dari 10 hari... so, doctor bagi solution supaya PA bersedia untuk diinduce pada hari jumaat ini.....huhuhu memang takut tapi xsabar nak melihat permata hati kami......


Semoga semuanya di dalam peliharaan Allah dan PA harap tiada sebarang masalah atau komplikasi sepanjang urusan bersalin nanti....terima kasih suamiku yang paling disayangi... Peace !


               Mencari ketenangan di hari2 terakhir sebelum bergelar ibu oleh :

            
     



            



1 comment:

  1. mcm berubah terus muka PA dr yg kite jumpa time kenduri itu hari.. hehe
    good luck ya PA.. semoga selamat semua nya..

    kita pun sama itu hari... time sakit2 tu mmg nak husband je ada kat sisi even dia xbuat ape2 pun.. nasib nurse pgil hubby masuk LR awal... slalu nye ble jln dh bukak almost 9cm baru husband boleh masuk.. lega sikit2 dpt tgok muka husband

    ReplyDelete