Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Sunday, 10 February 2013

Review PA engagement day



Selamat malam di malam tahun baru cina.......setelah 8 bulan 3 minggu berlalu...mood PA arini mengimbau kembali kenangan manis ketika dipinang oleh keluarga MR.Putera....haaaa PA bagi banyak punye sampai nak muntah readers tengok....hehehehehe....PA xamik mana2 pakej make up pon...siap pakai spec (dua mata tambahan lagi)...yang tolong touch up nih cikgu sekolah PA merangkap housmate...dia pandai sikit bab2 edit muka nih...PA pulak xsuka make up sgt2 lagi2 yang tebal2 tu....dah cikgu2 bising katanya kenala ada seri sikit nak kena pinang nih....ermmmm ikut jela...tengok sakan PA menyiapkan diri sebelum ketibaan rombongan  Mr.Putera....segala tatarias mengenai shawl,  PA yang design sendiri...tinggal tolong pakaikan jela ye Kak ti....sebelum nebes xhingat, PA sempat minum dulu....


Ok...rombongan da tiba.....cepat2 posing sebelum berpeluh2....kt luar suasana sibukla dengan hantaran dan tetamu, yang PA kat dalam bilik sibuk amik pic..hahahaha...rombongan tiba lebih kurang 40 orang...Alhamdulillah semuanya berseri2 n happy ketika ni...Terima kasih buat Kak azie yang berkaca mata  kakak sulung Mr.Putera yang membawa dulang hantaran tuh...


dengan hantaran 5 dulang berbalas 7 oleh pihak perempuan, susun kata mula diatur, perjanjian mula dipateri, perbincangan kedua belah pihak berlangsung dengan baik dan kelihatan seperti serius bunyinye...PAPA ayah kepada MR. Putera semakin khusyuk mendengar si tok dalang menyusun bicara....hehehehe..PA kat dalam bilik xdengar apa2, huhuhu... yang PA tau tetibe kena panggil g luar....nak sarung cincin, aikkkk apa dah jadi ngan pelamin buatan sendiri nih...???


ermmm...memang dah sah pelamin tuh xdigunakan bagi sesi menyarung cincin....hampa sedikit disitu, permintaan oleh family MR.Putera kite, sebab mereka sume xsabar2 nak tengok pilihan hati si Mr.Putera kite nih...PA pon dengan malunya keluarkan diri sendiri dengan diiringi oleh si kecik Auni...hehehehe...Alhamdulillah cincin disarung sendiri oleh bakal mama mertua PA sebagai tanda ikatan perjanjian hati kami sebelum ke alam pernikahan..ok pastu kena salam2 la kan dengan family2 dan sanak saudara yang datang..tersenyum riang kak lina ye...hehehehe..kisah pelamin mini buatan PA pon PA da update dulu ..pelamin itu digunakan untuk sesi fotografi bersama family MR.Putera...memang tepat jangkaan mok...


ok, bab PA punye nebes dah lepas, si MR.Putera pulak kena sarung cincin dengan my lovely Abah....hahahaha..muka takut sangat tuh...cepat! mana tangan...hahahaha....


Alhamdulillah janji teleh temeterai untuk melangkah setapak lagi bagi membina sebuah masjid selepas ini....Ada sanak saudara MR.Putera dari ober c  turut turun untuk menghadiri upacara pertunangan kami...terima kasih dari kami to all sedara mara yang sudi memeriahkan majlis kami ini....


ok!!! makan time...jemput makan sume ye.....sesi makan2 nih wajib dalam apa jua upacara....untuk ceremony kami, mok n jiran2 yang masak sendiri dan hidangkan kepada tetamu yang hadir....as requested pulut kuning yang PA nak beri sebagai tanda kami dah bertunang pon mok yang buat... A big thank to my beloved mok yang menyediakan segala hidangan dan ole2 untuk tetamu yang datang....


 Beginilah kronologi yang ada dalam setiap majlis pertunangan di Malaysia..tapi bab2 sarung cincin untuk pihak lelaki mungkin jarang dilakukan satu ketika dulu..malah mereka ada yang tidak hadir pon dalam majlis peminangan ini...time perbincangan dijalankan MR.Putera memang menyorok dalam kete...bile bab PA da selesai sarung cincin baru MR.Putera muncul sebab dipanggil oleh orang tua kami... Banyak lagi pic nak share tapi sume tu x penting untuk kronologi majlis pertunangan...bab2 DIY dalam majlis ini PA da pernah update dulu... ok sampai di sini saja buat kali ni...

LOVING entry 4 today from :




2 comments:

  1. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm...TQ..yup saya da follow anda....da tinggal jejak di lisa surihani potret ...

      Delete