Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Sunday, 12 January 2014

Perut....tummy...batnon.....

Sobahal khoir.... Good morning....selamat pagi sume..... Entry kali nih nak cite tentang perut..hihihi...perkembangan demi perkembangan berlaku....berat badan naik medadak walaupon bebas dari diabetis..... Ushhhh memang genetik gini agaknye...tapi PA bersyukur alhamdulillah kerana diberikan kesihatan yang baik sepanjang mengandungkan baby ini.....

Untuk perut yang berusia sebulan lebih...memang xnampak lagi...masih bole eksyen lagi walaupon PA hilang selera makan ketika ni....sempat lagi bercuti ke JAKARTA time ni..ini adalah pemandangan sebuah kampung di BUGOR.cerita nya memang mengerikan..dengan usia kandungan yang masih muda PA bertawakal je....da la kena naik benda alah ni (ANGKOT : Angkutan Kota)  rasanya macam naik kuda...lubang2 beso sume dilanggar..huh time nih en.putera PA xsenang duduk..last2 dia pangkukan PA di ribanya....



         Saya baru berusia 6 minggu dalam perut bunda....

Seterusnya episod baru pulang ke Jakarta Pa bershoping hari raya bersama keluarga PA dengan usia kandungan 2 bulan lebih...perut masih lagi xnampak...macam org x mengandung...tapi asyik pening je...

 
           Gagah lagi berjalan tolak stroller... 8 weeks....

Masa hari raya pon Pa cargas lagi....selera makan masih lagi kurang n berat badan naik jugak....


      Time nih da masuk 12 weeks... Hari raya disambut dengan sederhana bersama keluarga tercinta..
Sempat lagi kami bersama FIL bercuti pada hari raya ke3-6 ke Pulau Kapas Terengganu...time ni Pa bersnorkeling dengan baby Albar junior.....

Haaaa...perut da mula membesar.....

Muka pon makin bulat...sebab makan banyak xhingat..... 

Heheehe.....excited kan...baby first.....

Haaaa kat cni memang ketara..... 4 month already...

      See....! Pa nak jugak bersnorkeling......xrasa pon bawa baby time nih...kaki memang mengayuh jela...xrasa letih n kejang....alhamdulillah....xnak naik atas bot...nak swimming je....

Bile da masuk 5 bulan tetiba PA kena g KURSUS INDUKSI GURU BAHARU di Port Dickson.... Haa time nih da bole makan sume benda...selera bertukar menjadi seperti monster....hehehe..

Hehehe....saya ikut bunda g kursus..makan 6x sehari....dok hotel 
     Keje makan jela.....


Kisah 6 bulan di perut bunda.......



Haaaaaa time g kenduri kawen memang PA suka...sebab dapat makan.......ushhh memang berat naik mendadak time ni...sehinggakan tidak percaya melihat muka sendiri...

7 month already


Sekali lagi PA dipanggil g Kursus pemantapan guru jqaf negeri selangor... Huh memang kembang n perut da xlarat nak bergambar berdiri...da la lama kursus ni 5 malam 4 hari....nasib baik baby sangat memahami keadaan bunda dia....

Ok 8 bulan kemudian...nila rupa Pa sebelum cuti sekolah aritu...kena jadi MC mak buyong ni.....memang keje nak duduk jela....bile da dapat tugas duduk..berjam jam la pulak dibaginye...

Dan sekarang 9 bulan ...


Haaaa...nila pic 9 bulan 1 minggu....semakin lama malas nak bergambar...cuma nampak muka dan ketinggian perut Pa yang semakin membesar....alhamdulillah diberi nikmat sihat yang baik dan menanti masa untuk melahirkan....inilah kenangan terindah sepanjang membawa puteri albar junior...macam2 cite tapi kite short cut kan jela....semoga menjadi anak yang soleh dan solehah hendaknya...

                     Ciptaan terindah buatku :











        

No comments:

Post a Comment