Fan World PA

Kini cerita semakin hangat...

Kepada teman2 yang singgah ziarah di blog PA...., jutaan terima kasih buat kalian...salam ukhuwah dari dunia MAYA!!

Semusim kAsih

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Thursday, 6 March 2014

Our Albar junior

Haloooooooo auntie2 n uncle2 sume......salam perkenalan dari saya yang kecil ini YASMIN HANIA BT DANNY ALBAR....Umur saya baru 47 hari...maklumla baru habis pantang fasa pertama.... Baru bole upload pic kata Bunda.....

                           

Kronologi saya dilahirkan bole buat drama....sepanjang bunda mengandungkan saya, memang tiada sebarang masalah melainkan berat badan bunda yang bertambah2... Hehehehe....bila nak melahirkan bunda da bingung sebab saya yang kecil ni xdapat jalan keluar selama 3 hari...nak cite mmg panjang tapi yasmin cuba pendekkan ye...walaupon blom pandai cakap tapi yasmin da pndai mengaagah....hehehe..

PA amik keputusan nak deliver di PPUM bukan di UMRA MEDICAL CENTRE...nantikan jawapannya dengan membaca kronologi di bawah..hehehe

17 Januari 2014
Hari ni adalah hari yg sepatutnya saya dilahirkan kedunia mengikut kiraan doktor2 yang bijaksana... Bunda disuruh g ke PPUM oleh mama lisa ( kakak PA tau..) supaya membuat CTG Test sebab da due...bile sampai di PPUM lebih kurang jam 6 ptg..Doktor mengesahkan jantung yasmn sihat dan xde jalan lagi untuk yasmin keluar..

18 Januari 2014
Macam biasa masih xde apa2 sakit dan tanda 

19 Januari 2014
Sudah ada tanda.... Jeng jeng!!!! Yasmin nak kuar ni....huhuhu.....ada lendir2 coklat yang sangat banyak...mcm period jugala...ehhh ni kira apa ye....mama lisa suruh g lagi ke PPUM untuk tgok keadaan yasmin...yela bile da overdue nih mcm2 bole berlaku...takut terbelit tali pusat ke, jantung lemah ke...yasmin da mula poo poo ke...ehh macam2 la selagi PA xgi selagi tula kakak PA bising..
Petang tu jugak PA g, beg baby n PA sume da get ready kat kete...sampai di PPUM masuk ke emergency sbb ari ahad kan...PA dibawa ke labour room...huhuhu memang xsuka sbb dpt doktor laki plak kali ni...bile di cek masih xde bukaan lagi walaupon tanda2 telah keluar..PA dan suami pulang dalam keadaan terpinga2... Da brp kali kite g hospital ni....si budak tecik nih xjugak kuar2... Apa sebenarnya da berlaku????
Uarghhhhhhh.....sakit...sakit...xle tido sepanjang malam..sakit2 merayu kata MIL PA....huhu memang sakit macam senggugut tapi lagi sakit la....

20 Januari 2014
MIL dan suami PA suruh ke PPUM semula sebab da sakit2 je....adakah sakit sebab darah period yang dulu baru nak kuar (Hasil bacaan dari blogger) atau sakit nak bersalin ni..sampai di PPUM nurse suruh ke labour room, smpai labour room staff nurse suruh pulak ke ting.5 unit awal kehamilan...dekat situ Nurse buat CTG Test untuk tgok contraction.....memang siang contraction xsama mcm malam...sakitnye xkerap macam yang PA kira...malam mesti ada selang 5@10 min..bila siang jadi 15-30 min pulak....Doktor datang dan cek PA...alhamdulillah doc perempuan..ushhhh PA di seluk lagi buat kali ketiga...huh memang sakit...jalan baru buka 1cm....Admitted! 

Lucunye sampai petang...haaaaa kol 6  PA disuruh pulang untuk menahan sakit di rumah...if ada tanda2 nak bersalin mcm pecah air ketuban atau bledding yang banyak datang semula...Yang tahan masuk wad doc lain yg suruh discharge doc lain pulak...dia xcek apa2 then suruh PA balik sbb tengok PA sugul je suami xdapat temankan...memang PA sedih sbb suami xle teman...

Maka PA pon pulang dengan suami tercinta...hehehe...di malam hari...Sakit kembali menyerang....kali ni bertambah sakit....n ada darah merah yang keluar tapi bukan banjir macam doktor tuh cakap....Pa menahan lagi sakit untuk malam kedua dan ketiga iaitu sehingga 22 Januari....

23 januari 2014

PA dah keletihan menahan sakit 3 hari dan xmakan apa2 pon...hanya bole minum sahaja....memang xde selera....en.Putera sangat risau dengan situasi PA dan Yasmin...kol 7 pagi Pa call cikgu sekolah yang rapat dengan PA dan menceritakan keadaan PA...dia suruh en.Putera amik cuti jugak arini dan bawa PA teros g UMRA....haaah camne ????? Apa jawapan yang PA bagi..

Tunggu di lain episod ye,...



No comments:

Post a Comment